Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord

Woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum H. Hart heet u van harte welkom

Woonzorgcentrum H. Hart biedt residentiële ouderenzorg aan in Oudenaarde. Hiervoor voorzien we huisvesting voor in totaal 116 bewoners (113 vaste verblijven, 2 kortverblijven en 1 herstelverblijf).

Bij woonzorgcentrum H.Hart richten we ons voornamelijk tot personen afhankelijk van de zorg. Zowel personen met nood aan lichamelijke zorg, als personen met een dementieproblematiek kunnen bij ons terecht.

Met een ruim zorgaanbod garanderen we de bewoner een optimale zorg die volledig is afgesteld op zijn of haar noden.  Een deskundig team van zorgverleners staat dag en nacht klaar om de bewoner te ondersteunen.  Met het elektronisch zorgdossier volgen wij de bewonersgegevens ook nauwgezet op.

Afhankelijk van het zorgprofiel verblijven de bewoners in een leefgroep met aangepaste zorg.  Deze leefgroepen bevorderen de sociale contacten en zijn aangepast aan de mogelijkheden van de bewoners.  Zo bouwen we samen met de bewoners mee aan een warme thuis.

Wachtlijst

Heeft u interesse in een verblijf in woonzorgcentrum H.Hart?  Wacht dan niet te lang. De vraag naar een verblijf is immers groot. Hiervoor is het in uw voordeel dat u zich tijdig inschrijft op de wachtlijst.  Wij geven steeds voorrang aan mensen met zware zorg.

Om zich in te schrijven op de wachtlijst maakt u een afspraak met onze sociale assistente (els.malfait@wzchhart.be of tel. 055 33 48 70). Zij geeft u graag meer uitleg over de werking van de voorziening en het verdere verloop. Mogelijks krijgt u dan een eerste rondleiding in ons woonzorgcentrum.

Wanneer er een plaats beschikbaar is, bekijkt onze sociale assistente wie eventueel in aanmerking komt.  Hierbij zijn wij wettelijk verplicht om voorrang te geven aan mensen die extra zorg nodig hebben.

Verhuis

Bij een mogelijkheid tot verhuis neemt onze sociale dienst contact met u op. Na het bezichtigen van de kamer kan u beslissen of u overgaat tot een verhuis. Tijdens een gesprek met de sociale dienst worden de praktische zaken besproken.

Elektronisch zorgdossier

Bij woonzorgcentrum H.Hart maken we gebruik van het elektronisch zorgdossier.  De elektronische opvolging van het zorgdossier stelt ons in staat om de relevante bewonersgegevens te registeren en aan betrokken teamleden door te geven en op te volgen.  Hierbij houden we respectvol rekening met het beroepsgeheim.  Zowel het noteren van observaties, aftekenen van zorg en medicatie, opvolgen van belangrijke parameters, ...verloopt allemaal elektronisch.  Kortom, dit is een handig hulpmiddel bij het verlenen van kwalitatieve zorg.

Meer informatie of vragen?

Wenst u meer informatie of heeft u vragen over de werking van ons woonzorgcentrum?

U kan hiervoor steeds terecht bij Els Malfait, sociaal assistente.

Tel: 055 33 48 70 

E-mail: socdienst@wzchhart.be