Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord

Begeleiding en zorg

Leefgroepwerking

Onze campus H.Hart beschikt over verschillende leefgroepen die als volgt onderverdeeld zijn: 

  • Gelijkvloers: Adriaan Brouwer/Walburga
  • 1° verdiep: Keizer Karel/Pamele
  • 2° verdiep: Hanske de Krijger/Margaretha van Parma. 

Deze leefgroepen zijn veelal kleinschalig om zo de sociale contacten te bevorderen.  Samen met hun leefgroep krijgen de bewoners de kans om samen te komen in de zithoek of dagzaal. Dit zijn ruimtes die we gezellig aankleden om zo een huiselijke sfeer te bekomen.

Om ook de optimale zorg te verzekeren passen we elke leefgroep aan de mogelijkheden van de bewoners aan. Daarnaast proberen de medewerkers van de leefgroep ook zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de individuele behoeften en noden van elke bewoner.

Door de kleinschaligheid van deze groepen is elke leefgroep uniek, met een specifieke eigenheid.  Hierdoor bouwt elke leefgroep mee aan een warme thuis, voor zowel bewoners als medewerkers.

Maaltijdbegeleiding

Ons enthousiast keukenteam verzorgt dagelijks de maaltijden voor de bewoners. De menu's voor deze heerlijke maaltijden worden speciaal opgesteld door onze diëtiste, die ze aanpast aan de individuele behoeften van de bewoner. In het voordeel van de bewoner stellen wij altijd een gezonde en evenwichtige maaltijd voorop.  Hierbij zoeken wij een balans tussen de eventueel noodzakelijke diëten en de geneugten van een lekkere maaltijd.

Voor de maaltijden proberen we de bewoners zoveel mogelijk samen te brengen. Eten is namelijk een sociaal gebeuren en zien eten, doet eten. Om ook hier de beste zorg te verzekeren, eten veel bewoners onder begeleiding. Afhankelijk van de mogelijkheden en eventuele beperkingen, kan de maaltijd voorbereid (gesneden, gemalen) en toegediend worden. De maaltijden kunnen ook aangepast worden aan de slikmogelijkheden van de bewoner.

Daarnaast bereidt het animatieteam ook geregeld een maaltijd samen met de leefgroep.  Bovendien kunnen de bewoners bij speciale gelegenheden mee genieten van heerlijke feestmaaltijden in een aangename sfeer.

De bewoners kunnen de wekelijkse menu's ook altijd raadplegen op Infonet, dit is een intern TV-kanaal dat wekelijks voor hen wordt aangepast.

Zorg

Bij woonzorgcentrum H.Hart stellen we de totale begeleiding van de bewoner voorop. Om deze kwalitatieve begeleiding en zorg te verzekeren, opteren we voor een samenwerking van verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeuten en een kinesist.  Dit hecht team van specialisten staat elke dag klaar om de bewoners te ondersteunen in hun dagelijkse leven.

Door een constante aanwezigheid van verpleegkundigen, 24 op 24 uur, kunnen wij de bewoner altijd ter beschikking staan.  's Ochtends of 's avonds, ons team staat altijd paraat.  Hierdoor heeft de bewoner een terecht gevoel van veiligheid.

Ons zorgteam zet zich elke dag opnieuw in om de zelfzorg zo lang mogelijk te stimuleren.  Dit bevordert immers het waardegevoel van de bewoner.  Anderzijds besteden we ook aandacht aan de beperkingen.  Om de bewoner zo weinig mogelijk hinder van zijn beperkingen te laten ondervinden, passen wij comfortzorg toe.

Om de begeleiding zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, hechten wij veel belang aan de overdracht van concrete bewonersinformatie.  Hierbij respecteren we uiteraard de nodige discretie en het beroepsgeheim.

Elektronisch zorgdossier

Bij woonzorgcentrum H.Hart maken we gebruik van het elektronisch zorgdossier.  De elektronische opvolging van het zorgdossier stelt ons in staat om de relevante bewonersgegevens te registreren en aan de betrokken teamleden door te geven en op te volgen.  Hierbij houden we respectvol rekening met het beroepsgeheim.  Zowel het noteren van observaties, aftekenen van de zorg en medicatie, opvolgen van belangrijke parameters, ... verloopt allemaal elektronisch.  Kortom, dit is een handig hulpmiddel bij het verlenen van kwalitatieve zorg.

Meer informatie of vragen?

Wenst u meer informatie of heeft u vragen over de werking van ons woonzorgcentrum?

U kan hiervoor steeds terecht bij Els Malfait, sociaal assistente.

Tel: 055 33 48 70 

E-mail: socdienst@wzchhart.be