Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord

Begeleiding en zorg

De kleinschaligheid van het concept bevordert de sociale contacten.

De zorg voor de bewoners van het kortverblijf verloopt gelijkaardig aan de zorg voor de bewoners van het woonzorgcentrum.  Door de kleinschaligheid van het project stimuleren we ook de sociale contacten van de bewoner.

Daarnaast hebben we ook aandacht voor de individuele behoeften en noden van de oudere.

Maaltijdbegeleiding

Ons enthousiast keukenteam verzorgt dagelijks de maaltijden voor de bewoners. De menu's voor deze heerlijke maaltijden worden speciaal opgesteld door onze diëtiste, die ze aanpast aan de individuele behoeften van de bewoner. In het voordeel van de bewoner stellen wij altijd een gezonde evenwichtige maaltijd voorop. Hierbij zoeken wij een balans tussen de eventueel noodzakelijke diëten en de geneugten van een lekkere maaltijd.  

Voor de maaltijden proberen we de bewoners zoveel mogelijk samen te brengen.  Eten is namelijk een sociaal gebeuren en zien eten, doet eten. Om ook hier de beste zorg te verzekeren, eten veel bewoners onder begeleiding. Afhankelijk van de mogelijkheden en eventuele beperkingen kan de maaltijd voorbereid (gesneden, gemalen) en toegediend worden. De maaltijden kunnen ook aangepast worden aan de slikmogelijkheden van de bewoner.

Daarnaast bereidt het animatieteam ook geregeld een maaltijd samen met de leefgroep.  Bij speciale gelegenheden kunnen de bewoners ook genieten van heerlijke feestmaaltijden in een aangename sfeer.

De bewoners kunnen de wekelijkse menu's ook altijd raadplegen op Infonet, dit is een intern TV-kanaal dat wekelijks voor hen wordt aangepast.

Meer informatie of vragen?

Voor informatie of vragen kan u steeds terecht bij Els Malfait, sociaal assistente.
Tel:
055 33 48 70
E-mail:
socdienst@wzchhart.be