Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord

Begeleiding en zorg

De kleinschaligheid van dit project bevordert de sociale contacten van de bewoners. Samen met de andere bewoners kan men samenkomen in de verschillende zithoeken, het restaurant of de cafetaria.  Dit zijn de ruimtes die we gezellig inrichten om zo een huiselijke sfeer te bekomen.

Daarnaast hebben we ook aandacht voor de specifieke behoeften en noden van de bewoner.  Samen bouwen we mee aan een warme thuis.

Maaltijdbegeleiding

Ons enthousiast keukenteam verzorgt dagelijks de maaltijden voor de bewoners. De menu's voor deze heerlijke maaltijden worden speciaal opgesteld door onze diëtiste, die ze aanpast aan de individuele behoeften van de bewoner.  In het voordeel van de bewoner stellen wij altijd een gezonde en evenwichtige maaltijd voorop.  Hierbij zoeken wij een balans tussen de eventueel noodzakelijke diëten en de geneugten van een lekkere maaltijd.

Voor de maaltijden proberen we de bewoners zoveel mogelijk samen te brengen.  Eten is namelijk een sociaal gebeuren en zien eten, doet eten. Om ook hier de beste zorg te verzekeren, eten veel bewoners onder begeleiding. Afhankelijk van de mogelijkheden en eventuele beperkingen, kan de maaltijd voorbereid (gesneden, gemalen) en toegediend worden. De maaltijden kunnen ook aangepast worden aan de slikmogelijkheden van de bewoner.

Daarnaast bereidt het animatieteam ook geregeld een maaltijd samen met de leefgroep.  Bij speciale gelegenheden kunnen de bewoners ook genieten van heerlijke feestmaaltijden in een aangename sfeer.

De bewoners kunnen de wekelijkse menu's ook altijd raadplegen op Infonet, dit is een intern TV-kanaal dat wekelijks voor hen wordt aangepast. 

Elektronisch zorgdossier

Bij woonzorgcentrum H. Hart maken we gebruik van het elektronisch zorgdossier.  De elektronische opvolging van het zorgdossier stelt ons in staat om de relevante bewonersgegevens te registreren en aan betrokken teamleden door te geven en op te volgen.  Hierbij houden we respectvol rekening met het beroepsgeheim.  Zowel het noteren van observaties, aftekenen van zorg en medicatie, opvolgen van  belangrijke parameters, ... verloopt allemaal elektronisch.  Kortom, dit is een handig hulpmiddel bij het verlenen van kwalitatieve zorg.

Meer informatie of vragen?

Voor informatie of vragen kan u steeds terecht bij Els Malfait, sociaal assistente.
Tel:
055 33 48 70
E-mail:
socdienst@wzchhart.be