Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord

WZC H. Hart vzw

Nachtzorg

Goede zorg en veiligheid? Ook 's nachts!

Hebt u problemen in de nacht?  Hebt u een behoefte aan extra zorg?  Dan kan de nachtzorg dé oplossing zijn.

Wist u dat een gebrek aan professionele nachtzorg vaak de directe oorzaak is tot opname in een verzorgingshuis?  Ondersteuning tijdens de nachturen voorkomt dit en zorgt ervoor dat u langer alleen thuis kan wonen.

 

Nachtzorg, wat is het?

Nachtzorg is hulpverlening die tijdens de nacht aan huis wordt aangeboden aan zorgbehoevende ouderen die omwille van ziekte of sociale/familiale redenen 's nachts verzorging nodig hebben.

Tijdens een nachtronde kan onze nachtdienst bij ouderen thuis, kleine verzorgende taken uitvoeren. (bv. begeleiding naar toilet).  Hierdoor worden de mantelzorgers ontlast en kan een verhuis naar een woonzorgcentrum worden uitgesteld of vermeden.
 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor nachtzorg aan huis dient u aan enkele voorwaarden te voldoen:
  *  U bent 65 jaar of ouder
  *  U bent deelnemer van het project "langer thuis met extra zorg"
  *  De nodige zorg kan gebeuren door 1 persoon
  *  De zorg omvat geen verpleegkundige handelingen
 
Interesse?  Vragen?  Bekijk dan zeker onze folder of neem contact op met onze sociaal assistente els.malfait@wzchhart.be of op 055/33.48.70.
 
Nachtzorg aan huis is een samenwerkingsinitiatief tussen CM, Wit-Gele Kruis, Familiezorg, Familiehulp en een aantal woonzorgcentra in de regio Oudenaarde.
 
Nog niet ingeschreven bij "langer thuis met extra zorgen"?  Contacteer dan de CM, Familiehulp, Familiezorg of Wit-Gele Kruis.