Navigatie

Voor informatie over het kortverblijf of vragen kan u terecht bij Els Malfait.

Tel:
055 33 48 70

E-mail:
els.malfait@wzchhart.be

Centrum voor kortverblijf

Thuiszorg kan soms even te zwaar zijn.

Ons centrum voor kortverblijf biedt tijdelijke verzorging en opvang aan ouderen. Het kan een oplossing zijn wanneer de mantelzorger voor een bepaalde periode niet in staat is om voor de oudere te zorgen. Op deze manier krijgt de oudere de nodige ondersteuning en kan de mantelzorger even op adem komen.

Wanneer beroep doen op kortverblijf?

U kan beroep doen op het centrum voor kortverblijf in volgende situaties:
 • Wanneer de mantelzorger de zorg tijdelijk niet kan opnemen
 • Tijdens een herstelperiode na hospitalisatie

Het verblijf

In het kortverblijf (6 kamers) krijgt de oudere de zorg die hij nodig heeft.  Het centrum is verbonden aan het woonzorgcentrum binnen campus H. Hart, waardoor de aangeboden zorg- en dienstverlening grotendeels hetzelfde is. De oudere krijgt er de nodige zorg, revalidatie, ontspanningsactiviteiten en sociale contacten met andere bewoners.

Kortverblijf is mogelijk voor een periode van maximum 60 opeenvolgende dagen en maximaal 90 dagen per jaar, binnen één voorziening. Dit is slechts een tijdelijke oplossing.

Dagprijzen

De dagprijs bedraagt 66,30 euro. (Vanaf 1 mei 2024 bedraagt de dagprijs 67,94 euro).

Inbegrepen in de dagprijs

 • Algemene verblijfskosten
 • Verzorging
 • Evt. incontinentiemateriaal
 • Maaltijden
 • Animatieactiviteiten

Niet inbegrepen

 • Remgelden
 • Kinesitherapeutische behandelingen
 • Bijvoeding
 • Externe dienstverlening (kapper, pedicure)
 • Telefoon en TV aansluiting
 • Private was en nieuwkuis

Accommodatie

De kamers kortverblijf zijn voorzien van meubilair, eigendom van de voorziening. Op elke kamer is er tv en een koelkast aanwezig. Er is een badkamer met toilet en lavabo. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om wekelijks een bad te nemen in de centrale badkamer in de leefgroep.

U kan een bv foto’s of een bloemetje meenemen om de kamer een persoonlijke tint te geven.

Omdat sociale contacten en een huiselijke sfeer belangrijk zijn, kunnen de bewoners ook samenkomen in een living/dagzaal op de leefgroep.

Gemeenschappelijke ruimtes

dagzaal/living

Samen met de bewoners van het woonzorgcentrum kan u gebruik maken van de living/dagzaal.  Bewoners komen er samen tijdens de maaltijden, de activiteiten en om een praatje te maken met elkaar.

Cafetaria

Daarnaast kan u ook terecht in onze cafetaria, die elke namiddag toegankelijk is.  Hier kan u terecht voor een drankje of een gezellig samenzijn.

Begeleiding en zorg

De kleinschaligheid van het concept bevordert de sociale contacten.

De zorg voor de bewoners van het kortverblijf verloopt gelijkaardig aan de zorg voor de bewoners van het woonzorgcentrum.  Door de kleinschaligheid van de leefgroepen stimuleren we ook de sociale contacten van de bewoner.

Daarnaast hebben we ook aandacht voor de individuele behoeften en noden van de oudere.

Maaltijdbegeleiding

Ons enthousiast keukenteam verzorgt dagelijks de maaltijden voor de bewoners. De menu’s voor deze heerlijke maaltijden worden speciaal opgesteld door onze diëtiste, die ze aanpast aan de individuele behoeften van de bewoner. In het voordeel van de bewoner stellen wij altijd een gezonde evenwichtige maaltijd voorop. Hierbij zoeken wij een balans tussen de eventueel noodzakelijke diëten en de geneugten van een lekkere maaltijd.

Voor de maaltijden proberen we de bewoners zoveel mogelijk samen te brengen.  Eten is namelijk een sociaal gebeuren en zien eten, doet eten. Om ook hier de beste zorg te verzekeren, eten veel bewoners onder begeleiding. Afhankelijk van de mogelijkheden en eventuele beperkingen kan de maaltijd voorbereid (gesneden, gemalen) en toegediend worden. De maaltijden kunnen ook aangepast worden aan de slikmogelijkheden van de bewoner.

Daarnaast bereidt het animatieteam ook geregeld een maaltijd samen met de leefgroep.  Bij speciale gelegenheden kunnen de bewoners ook genieten van heerlijke feestmaaltijden in een aangename sfeer.

De bewoners kunnen de wekelijkse menu’s ook altijd raadplegen in het bewonerskrantje ‘ ’t gazetje van ’t heilig herte’.

Ons aanbod

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart