TUBBE:

een huis waar het goed wonen en werken is

Het Tubbe-model is een organisatiemodel dat wordt toegepast in verschillende woonzorgcentra in Zweden. De focus ligt er op relatiegerichte en veilige zorg met veel inspraak van alle betrokkenen. Het gevolg: voor iedereen een beter leven! Een Scandinavische inspiratiebron dus voor onze woonzorgcentra.

Wij willen een hartelijke, veilige thuis bieden in het hartje van Oudenaarde. Dit proberen we te realiseren door bewoners en medewerkers samen te laten wonen en werken in een kleine leefgroep waar de nadruk ligt op INSPRAAK. De talenten van eenieder worden zoveel als mogelijk benut en versterkt om zo samen een fijne thuis te creëren. Dit is volledig in lijn met het TUBBE gedachtengoed. Bij TUBBE vormen 6 principes de leidraad om ontwikkelingen in een woonzorgcentrum richting TUBBE te sturen:

  • AUTONOMIE
  • SAMEN BESLISSEN
  • GEDEELDE ERVARINGEN
  • COMMUNITUY
  • OPEN COMMUNICATIE
  • COACHING

We willen die visie verder in ons huis laten doordringen. Met steun van de Koning Boudewijnstichting kunnen we beroep doen op een coach om ons verder op pad te helpen.

Onze bewoners zijn alvast zeer enthousiast om samen met alle medewerkers hun huis verder tot een thuis te maken.

Door te werken met keuzeontbijten kiezen bewoners zelf waar ze zin in hebben.

Tijdens het bewonersparlement wordt er van gedachten gewisseld over een bepaald thema. Alle bewoners van eenzelfde leefgroep komen, desgewenst, aan bod.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart